2018. május 1., kedd

Italia 2013


A második utamra már két ember kapott kedvet, hogy eljöjjön velem. Így a hajnali órákban indultam el Lédával és Hildával.
Az előző évi tapasztalatok alapján arra gondoltam, hogy ha már megteszem ezt a hosszú utat, akkor mindjárt kettő előadást kellene megnézni. Mivel a többiek egyetértettek velem, így már időben megvettem a jegyeket a Rigolettóra és a Traviátára. 

Számítottunk rá, hogy hatalmas ünneplés lesz a városban. A rendszeres operafesztiválon túl évfordulók "tömkelege". 100 éves évfordulója volt annak, hogy először rendeztek operaelőadást az arénában, 200 éve annak, hogy megszületett Giuseppe Verdi - és nem mellékesen Richard Wagner is.

A szállásunk éppen abban a szállodában volt, mint a múlt évben.
Hotel Porta Palio

Az első napot természetesen Verona gyönyörű városában töltöttük.


Első este megnéztük a Traviátát. Az aréna tömve volt, az előadás csodás volt.



Természetesen  a szálloda kisbusza vitt és hozott bennünket, így nem kellett újra begyalogolnunk az Arénához. 
A következő napot a Garda-tó partján töltöttük, majd este megvacsiztunk a szállodában.





Ezen az estén meglepően kevesen voltak az Arénában. Nagyon sok volt az üres hely.

Miután elkezdődött a Rigoletto feltámadt a szél, és elkezdett esni. A szereplők levonultak. Azután a szél feldöntötte a díszletet. A tömeg egy darabig türelmesen várt, ahogy a mantovai herceg várát helyrerakják. Kb. 20 perc múlva pedig a nézők saját szórakoztatásukra elkezdtek hullámzást imitálni és a futballmérkőzésekéhez hasonló szurkoló kiabálással biztatni a díszletet helyreállító munkásokat. 

Elállt az eső, elkészült a díszlet, újra elkezdték az előadást. Valami gyönyörűség volt. 


Viszontlátásra, jövőre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Verona 2024

 A korábbi évekhez hasonlóan reggel összeszedtem a társaságot, ötkor már neki is vágtunk az útnak. Útitársaim: Léda, Gabi és Ildikó. Az útvo...